Produs apicol 100% natural
Initierea
si perpetuarea procesului hepatitic de cronicizare sunt determinate de
alterarea procesului imun. Produsul și-a demonstrat eficacitatea in tratamentul
bolilor hepatice cronice, actionand atat la nivel local cat si general prin protectie
si regenerare hepatica. Produsul este o solutie naturala eficienta pentru a
combate ficatul gras, ficatul marit. Administrarea amestecului complex de produse
api-fito este eficienta in vindecarea bolilor hepatice cronice, cu rezultate
vizibile in 3-4 saptamani.
COMPOZIȚIE :
·
Miere
·
Polen
·
Păstură
·
Propolis
·
Apilarnil
·
Lăptișor de matca
·
Armurariu
Produsele
apicole folosite sunt toate ROMÂNEȘTI, crude, proaspete sau congelate, netratate
termic.
DESCRIERE :
APICOCKTAIL
HEPATO este un amestec armonios din miere, polen, păstură, propolis, apilarnil,
laptisor de matca si armurariu. Are un continut ridicat de proteine vegetale,
aminoacizi esentiali, enzime, fermenti naturali, carbohidrati, fibre
alimentare, pro si prebiotice, vitamine, minerale si microelemente atat de
necesare mentinerii sanatatii noastre.
Mierea în sine este un element
nutritional valoros produs de către albinele melifere din nectarul florilor sau
din secreţiile care apar pe părţile vii ale plantelor sau din secreţiile care
se găsesc acolo; nectarul floral sau/şi aceste secreţii sunt recoltate,
transformate, combinate cu substanţe specifice ale albinelor, depozitate şi lăsate
să se matureze în faguri. Datorită bogatei sale compoziţii în minerale şi în
bioflavonoide, mierea are următoarele proprietăţi api-terapeutice: antiinflamatoare,
antioxidante, de stimulare a regenerarii epiteliilor, endoteliilor şi a
membranelor celulare, depurative, imuno-stimulante.
Polenul, constituit din
grauncioare microscopice produse de anterele staminelor, este considerat un
aliment complet datorita nutrientilor pe care îi contine. Are in compozitie
aminoacizi (metionina. valina, jizina, cistina, glutamina. etc.), grasimi si
mai ales acizi nesaturati (linol, acid linolic, acid arahidonic), fermenti, hormoni,
vitamine, flavonoizi, contine de 20 de ori mai multa vitamina A decat morcovii
si la fel de multa provitamina A, vitamina E, minerale (fier, magneziu),
numeroase microelemente, multa lecitina si in special acizi nucleici
Pastura sau „painea
albinelor” este polenul fermentat in conditii naturale in celulele fagurelui,
constituind rezervele de hrana ale albinelor. Procesele biochimice de fermentare
ii asigura conservarea si mai buna digestibilitate, are culoare cafeniu inchis
si gustul dulce-amar-acrisor, datorita procesului de fermentare, si este un
aliment bogat in carbohidrati, proteine, vitamine, aminoacizi si acid lactic.
Propolisul, numit și clei de
albine, este o substanta rasinoasa aromata, colectata de albine de pe mugurii
și axilele frunzelor anumitor arbori si folosita in principal pentru acoperirea
peretilor interiori ai stupului si a daunatorilor intrati și omorați in stup.
Efectele sale terapeutice sunt cunoscute inca din antichitate (bactericid, antiviral,
antimicotic, antiinflamator, anestezic, analgezic, regenerator, antitoxic),
fiind folosit terapeutic de medicina populara, iar in Egiptul Antic pentru mumificarea
cadavrelor.
Apilarnilul este in principal
un extract din larvele de trantor si mai contine mici cantitati de laptisor de
matca, pastura, miere si propolis. Datorită compoziţiei sale complexe, principalele
proprietăţi ale apilarnilului se află în zona nutriţiei, dar provinind în
principal de la o structură „bărbătească”, are multe efecte întăritoare
bărbăteşti. Principalele proprietăţi ale apilarnilului: stimulează anabolismul, are efect antiviral, biostimulant,
măreşte puterea sistemului imunitar, îmbunătăţeşte memoria, îmbunătăţeşte
ciclul menstrual la femei, măreşte performanţele intelectuale şi
neuro-psiho-motricitatea la copii, măreşte apetitul, măreşte energia
organismului, vitalitatea şi puterea regenerativă, măreşte rezistenţa generală
a organismului la boli, are rol nutritiv, dietetic și stimulează glandele
hipofizo-suprarenale.
Laptisorul de
matca
este secretat in glandele hipofaringiene ale albinelor doici, fiind folosit
pentru a hrani toate larvele din colonie in primele trei zile de viata si
reginele pe parcursul intregii vieti. Produs apicol de excepție cu cel mai mare
continut de vitamine raportat la unitatea de volum, are proprietati
imunostimulatoare si vindecatoare exceptionale, iar efectele sale asupra
corpului uman sunt mai mult decat benefice.
Armurariul este folosit în
scopuri terapeutice datorită conținutului de silibină (precursor de silimarină).
Are actiune hepatoprotectoare, de reconstrucție a celului hepatice, favorizează
eliminarea substanțelor toxice de la nivelul ficatului, stimulează activitatea
vezicii biliare, combate riscul apariției calculilor biliari. Combate efectul
nociv al alcoolului asupra ficatului.
INDICATII :
Amestec vitaminizant
de produse naturale cu rol de mentinere si crestere a capacitatii de
autoaparare a organismului, de sustinere a functiilor hepatice,
cardiovasculare, a sistemului nervos central si a proceselor metabolice.
Protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ si contribuie la refacerea
țesuturilor si a organismului in general. În mod particular:
§ mierea, polenul si propolisul stimuleaza functia de
detoxifiere a ficatului, prin activarea proceselor enzimatice specifice.
§ propolisul stimuleaza imunitatea organismului si are o
puternica actiune antivirala. Este un intens antioxidant,
stabilizeaza membranele celulare si protejeaza ficatul impotriva toxicitatii
alcoolului si medicamentelor hepatotoxice.
§ polenul hraneste si regenereaza ficatul, fie direct (prin
aminoacizii esentiali si fitohormonii pe care ii contine), fie prin intermediul
axului hipofizo-corticosuprarenal (stimulare energetica), fiind considerat cel
mai bun aliment pentru ficat
§ armurariul asigură protejarea si regenerarea celulelor
hepatice. detoxifierea ficatului si sustinerea functiilor acestuia prin acțiune
antihepatotoxică, hepatoprotectoare și de regenerare a celulelor hepatice.
CONTRAINDICATII :
Nu se utilizează în
caz de hipersensibilitate cunoscută la vreunul dintre componentele produsului. Se va
administra sub supraveghere persoanelor diabetice.
ADMINISTRARE :
Câte 1-2
lingurițe (cca 7-15 g.) de 2 ori pe zi, cu 30 min. înainte de micul dejun și de
masa de prânz
A se amesteca înainte de consum. Pentru femei însărcinate, copii și persoane cu
probleme de sanatate: la recomandarea medicului.
MOD DE PASTRARE :
A se pastra la
loc uscat, racoros. A nu se depozita la temperaturi mai mari de 240C.
Amestecul desigilat se pastreaza la frigider.